
Słoneczny dzień, to idealny dzień do gotowania w plenerze. Cudowne widoki rozciągają się ze skalnego wzgórza z latarnią morską Vistnes. Lunch w takim miejscu to uczta dla ciała i ducha.  Delikatny wiaterek i ciepłe słońce zachęcają by pozostać tu jak najdłużej... 
Składniki:
- 230 g ugotowanej zielonej soczewicy (u mnie z kartoniku)
 - 1 szalotka
 - 1 ząbek czosnku
 - 1 mała marchewka
 - 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
 - mieszanka przypraw (sól, pieprz, suszona cebula, czosnek, kurkuma i oregano)
 - rukola
 - ogórek
 - czerwona papryka
 - oliwa z oliwek
 - kukurydziane taco tubs ze sklepu
 
sos:
- 2 łyżki gęstej śmietany (u mnie owsiana)
 - 1 łyżeczka musztardy
 - 1 łyżeczka koperku
 
Wykonanie:
- Wlewam oliwę do patelni i podsmażam pokrojoną szalotkę i czosnek aż zmiękną.
 - Dodaję wędzoną paprykę i mieszankę przypraw. Mieszam.
 - Dodaję soczewicę i cienko pokrojoną marchewkę. Podsmażam 5 minut.
 - W międzyczasie kroję w plasterki ogórka i paprykę oraz przygotowuję sos.
 - Wkładam wszystkie składniki do mini tacos.
 - Dodaję sos.
 
0 komentarze
Prześlij komentarz