Niewielkie, zielone strąki, które można przygotować w niecałe 10 minut. Podaje je jako przystawkę, przekąskę lub dodatek do dania głównego.
Składniki:
- 200 g papryczek padron
 - 3 duże truskawki
 - 3 duże ząbki czosnku
 - garść szpinaku
 - oliwa z oliwek
 - sól gruboziarnista
 
Wykonanie:
- Papryczki myję i osuszam.
 - Truskawki kroję na ćwiartki.
 - Czosnek kroję na duże kawałki.
 - Na patelni wlewam niewielką ilość oliwy.
 - Wrzucam czosnek i papryczki, mieszam i podsmażam na średnim ogniu. Mieszam od czasu do czasu.
 - Jak zaczną pryskać, przykrywam metalową siatką.
 - Podsmażam aż się przyrumienią.
 - Podaję na liściach szpinaku. Oprószam solą i ozdabiam truskawkami.
 
0 komentarze
Prześlij komentarz