Wycieczka z moimi synami dostarcza mi zawsze wielu pozytywnych emocji. Ciekawi mnie jak patrzą na świat, co myślą o mojej pasji... słucham ich rad i staram się w każdy posiłek wkładać maksimum serca i zaangażowania. Ugotowaliśmy wspólnie wegański obiad, by później w spokoju napawać się widokiem z wyspy Mosterøy.
Składniki:
- 150 g makaronu z czerwonej soczewicy (przed ugotowaniem)
- 1 papryka czerwona
- 1 szalotka
- 3 ząbki czosnku
- 2 garści szpinaku
- 75 g fety wegańskiej
- 230 g fasoli białej masłowej (u mnie z kartonu)
- 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki śmietanki wegańskiej owsianej
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Wykonanie:
- Gotuję makaron według przepisu na opakowaniu.
- Na patelni podsmażam pokrojoną szalotkę i czosnek.
- Dodaję paprykę w kostkę i chwilę podduszam.
- Dorzucam fasolę, fetę i szpinak. Mieszam.
- Kiedy warzywa są miękkie dodaję przecier i śmietankę.
- Doprawiam solą i pieprzem.
- Dodaję makaron i gotowe.
0 komentarze
Prześlij komentarz