piątek, 26 listopada 2021

CIECIERZYCOWE FUSILLI Z FASOLĄ I SZPINAKIEM


Wycieczka z moimi synami dostarcza mi zawsze wielu pozytywnych emocji. Ciekawi mnie jak patrzą na świat, co myślą o mojej pasji... słucham ich rad i staram się w każdy posiłek wkładać maksimum serca i zaangażowania. Ugotowaliśmy wspólnie wegański obiad, by później w spokoju napawać się widokiem z wyspy Mosterøy.

Składniki:

  • 150 g makaronu z czerwonej soczewicy (przed ugotowaniem)
  • 1 papryka czerwona
  • 1 szalotka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 garści szpinaku
  • 75 g fety wegańskiej
  • 230 g fasoli białej masłowej (u mnie z kartonu)
  • 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki śmietanki wegańskiej owsianej
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Wykonanie:

  1. Gotuję makaron według przepisu na opakowaniu.
  2. Na patelni podsmażam pokrojoną szalotkę i czosnek.
  3. Dodaję paprykę w kostkę i chwilę podduszam.
  4. Dorzucam fasolę, fetę i szpinak. Mieszam.
  5. Kiedy warzywa są miękkie dodaję przecier i śmietankę.
  6. Doprawiam solą i pieprzem.
  7. Dodaję makaron i gotowe.





0 komentarze

Prześlij komentarz