![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgI1YP_SR4K1DQZd5dUBa8Ln8sgC1av58XzObA6spyp57SUcCS3ZXLfjCVoVmaKuwG9Mf1LUqcqxG5wnr1-Bfn_igj1ZWfoVroG2_QsDicoD_KKwWC_pNd09VMeghSbLDZMeR5JbLKN6eF1/w480-h640/salatka-y-cieciorki.jpeg)
Sałatkę przygotowałam w pobliskim parku w Randabergu. Życie tutaj toczy się baardzo powoli i od razu łapie się dystans do wszelkich ziemskich spraw:)
Kolorowy, zdrowy posiłek w takim miejscu to czysta przyjemność...chwilo trwaj...
Składniki:
- oliwa z oliwek
- 50 g szalotek
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 1/2 łyżeczki kuminu
- szczypta papryki ostrej
- 50 g papryki czerwonej
- 2 łyżki suszonych pomidorów
- 175 g ugotowanej cieciorki
- 70 g kukurydzy z puszki
- 5 szt. pomidorków koktajlowych (pomarańczowe)
- pęczek natki pietruszki / kolendry
- sok z 1/2 limonki
Wykonanie:
- Na patelni rozgrzewam oliwę, podsmażam szalotki i czosnek.
- Dodaję pokrojoną w kostkę paprykę i suszone pomidory.
- Wsypuję przyprawy, mieszam i podsmażam ok. 5 minut.
- Odstawiam do wystudzenia.
- W międzyczasie do dużej miski wsypuję cieciorkę, kukurydzę, pomidorki przekrojone na ćwiartki, natkę pietruszki / kolendrę.
- Dodaję sok z limonki.
- Dodaję wystudzone warzywa z patelni i dokładnie, delikatnie mieszam.
- Podaję z kromką domowego chleba na zakwasie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEif-Ptb5KQbIhGDYPjDL0KaR3LLl0Q_k5nF1M_KdBNlKFQDtYR_RzbsuEzCDS7dnhpog1nMijAEioMUQDHb_ydU38UpTu_VaPHzdSAJT2-cR-ReLS50tFvHwT3xhsu1PfosTUAKreS3I2Mh/w574-h640/salatka-z-cieciorka.jpeg)
0 komentarze
Prześlij komentarz