![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCT6TbuVP9CCw4ew7oEsRJI5JjowVlB1rJdGVjd6Y7rUEsFnXhxw0z7O7e7N17Njq2HtAW5PL38BKoeG3PO7RJi_ib747tePvQ_IDrRH4tBhHilSbsB2siu6tMlpw-ZIn7vmF7A4A6cRee/w640-h640/2.jpg)
Składniki:
- 175 g cieciorki (u mnie z kartonu)
- 2 łyżki tahini
- 2 łyżki pokrojonych drobno pomidorów suszonych z oleju
- 1/4 łyżeczki papryki wędzonej
- 1/2 łyżeczki kuminu
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
- woda
Wykonanie:
- Wszystkie składniki oprócz wody umieszczam w blenderze.
- Wstępnie blenduję i pomału dodaję wodę, aż konsystencja będzie taka jaką lubię.
- Humus posypuję czarnuszką, bazylią i podaję z pomidorem, ogórkiem lub innymi warzywami.
0 komentarze
Prześlij komentarz