Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 100 g cebuli
- 150 g pieczarek
- 1/2 łyżeczki soli
- pieprz
- 100 g marchewki
- 250 g fasoli (u mnie mieszanka czerwonej, białej i cieciorki)
- 280 g tofu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki mąki z cieciorki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki kuminu
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 2 łyżki płatków drożdżowych
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
Wykonanie:
- Na patelni rozgrzewam oliwę i smażę pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki. Dodaję sól i sporą ilość pieprzu. Odstawiam do ostygnięcia.
- Tarkuję marchew na średnich oczkach i dokładnie odciskam z soku.
- Do blendera wrzucam fasolę z tofu i rozdrabniam. Nie musi to być totalna papka:)
- Wrzucam marchew, cebulę, pieczarki, fasolę, tofu i wszystkie przyprawy do miski i mieszam łyżką. Odstawiam na 10 min.
- Na patelni rozgrzewam olej i smażę kotlety (nabierałam łyżką).
- Podaję z dowolną surówką.
- Polecam też spróbować na zimno, drugiego dnia.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8qY5QQXe92dQ4EeiszBKliFIpOf1yqaWGoPfekUlkXfnk1jgwlqPthY0IAvKfqdYCjHHLkr-D8Hgt1Mexh_wsLiC6STHnZyxvDj-V94Hf4rXmBFl0amnbCscpmtO5SfugnDZwhFCpIOwv/w480-h640/1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLtF8c0O_8Yxh4nXCdqhrtjtCjuhBrIuCUSor3BeJjVzyOCC-YT7siJUdQa2QEPG6wTvtlrWVJ99JCbsh8w0MMdNbXyGKlxGXSOu4M1oP1hNJyExdDaz7J3U5DjPJ4iJ6lMLGuREkmvXSM/w400-h400/3.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4Uv5mSye0d1Eymf8DcYCenBRNjGJVH9JMpgZRJwk4fiLZ2EYnaQv_vxh-2Ug2dKETQgxenfx5aZaWaSHROoRpNH0zPT6UzhDxxoXKBVx8eVZu7Ywal-GVLOZinuNHyEjRrhhlC1sqlHNI/w400-h400/4.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7sLg7ZvDHJKp5M2oblzJ8bn7QDmrI57oVUbJjwnsWM-YrGKDi7qI4iAZsNoL91oigQY8u1AVuIF5Hr6qShXEKL9EHo_XheuL8M-DjgqIFvTO_IUYeZtCp3UJ4dO-MVsZ9eiw4TwfHOq-w/w400-h400/5.jpg)
Talerz pochodzi z norweskiego second handu Fretex.
0 komentarze
Prześlij komentarz