Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 100 g cebuli
- 150 g pieczarek
- 1/2 łyżeczki soli
- pieprz
- 100 g marchewki
- 250 g fasoli (u mnie mieszanka czerwonej, białej i cieciorki)
- 280 g tofu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki mąki z cieciorki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki kuminu
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 2 łyżki płatków drożdżowych
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
Wykonanie:
- Na patelni rozgrzewam oliwę i smażę pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki. Dodaję sól i sporą ilość pieprzu. Odstawiam do ostygnięcia.
- Tarkuję marchew na średnich oczkach i dokładnie odciskam z soku.
- Do blendera wrzucam fasolę z tofu i rozdrabniam. Nie musi to być totalna papka:)
- Wrzucam marchew, cebulę, pieczarki, fasolę, tofu i wszystkie przyprawy do miski i mieszam łyżką. Odstawiam na 10 min.
- Na patelni rozgrzewam olej i smażę kotlety (nabierałam łyżką).
- Podaję z dowolną surówką.
- Polecam też spróbować na zimno, drugiego dnia.




Talerz pochodzi z norweskiego second handu Fretex.
0 komentarze
Prześlij komentarz