Składniki:
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego plus 9 łyżek wody
- 150 ml wody
- 150 ml oleju
- 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g brązowego erytrytolu/cukru kokosowego
- 30 g maku
Wykonanie:
- Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni.
- Wykładam blachę o średnicy 20 cm papierem do pieczenia.
- Zalewam siemię lniane wodą i odstawiam na chwilę.
- Do miski wsypuję suche składniki i mieszam dokładnie trzepaczką.
- W drugim pojemniku mieszam składniki mokre plus "jajko" z siemienia.
- Wlewem mokre składniki do suchych i szybko mieszam łyżką.
- Przelewam masę do blachy.
- Piekę ok. 40 min.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg46mL6BhNYM3U8m92mLFdMRF74KiL79-d8uYiCgS6tfiMGFRLKvhEhgCPUf-B2B5IXJ91JxgQsrhxiSsC9FLP9VSebl4zT7UT7n-lzb9BDE8HzL_Zz4yKz7yjH3oYpgKtrTZF08qq3mFgB/s640/1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9gBXkeEECIMcifNteoJSOUt1_Ppd1_zHGaSC9qN-k0oOX5pZZ0fjI26JIdsdnosY8R7_gtitmuJq75yTDoPc9iloCCioeaisS8Bu-S-wkZ5ZgrRva93g9YFQv8QmS8EjNmXtphPjruv-r/s400/3.jpg)
0 komentarze
Prześlij komentarz