![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmgEztpeJwcoGqI6L0_WYZ_byZR5hNBE_HjjD9QCgb4OhrWBx_s2GzA-pcoDui7hXdAf1KTRkeSxrNxWIrliDj_0YX_HXrFvVsOiAwa4b75UoTxTikjTXQQhS-rnBv6ckJoMWZF2k36GcS/s640/2.jpg)
Składniki:
- 240 g białej fasoli z puszki lub ugotowanej samodzielnie
- szczypta soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1/4 łyżeczki curry
- 1/4 łyżeczki majeranku
- 1/2 ząbka czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka wody
- 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
Wykonanie:
- Fasolę przepłukuję i wrzucam do blendera.
- Dodaję pozostałe składniki i blenduję.
- Podaję z kromką chleba i posypuję płatkami chilli.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDT_LRPorhzKc9LVEI83K4AJDtZba6pFWmXbrMTgE8sMXeTpYglmE5Yr8e1cJ1cBRcqKlhGhdtwgk37BfTujXFb2sBfua-Ks_GtEBReA3XHDsXNJ4JzrinpLSJLHeTH5AxYyjkaYpmnqed/s640/1.jpg)
0 komentarze
Prześlij komentarz