![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZ0SOVl2u85OkZWjpmFJPJ0MJl0370kuHDpeDNQ91CthmfGnP2XEjEqm_NO52YEU7sjkSPb4ddX7YQsJB7HyIFRMr_WjnI1aLksSu21fwxS598yiqsmtwdwsAEdlaFZ7ChcRtINWpyDifx/s640/2.jpg)
Składniki:
(porcja dla 4 osób)- 1 szklanka suchego kuskusu
- puszka czerwonej fasoli
- 1 cebula
- łyżka oleju kokosowego
- 1/4 łyżeczki curry
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1 pomidor
- awokado
- 4 garście szpinaku
sos:
- sok z 1 limonki
- 1 łyżeczka musztardy
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- 1 ząbek czosnku
Wykonanie:
- Kuskus zalewam wrzątkiem i przykrywam pokrywką na 5 - 10 minut.
- W tym czasie na patelni rozgrzewam olej kokosowy i podsmażam cebulę pokrojoną w plasterki.
- Do cebuli dodaję przepłukaną fasolę, doprawiam curry, solą i pieprzem.
- Smażę razem, aż cebula będzie miękka.
- Kuskus mieszam widelcem i przekładam do 4 misek.
- Nakładam szpinak, awokado i ćwiartkę pomidora.
- Dodaję fasolę z cebulą.
- Składniki na sos mieszam i polewam przygotowane miski.
- Lampka białego wina dopełnia SMAKU....
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6Wuv3mtMvbefoG2qanf4ojtdyHk2y9M5oQF2kcSAaEHAvf4m89Ysko3KDt8Xi2Ofjz4pp8N9Nl3jYTUhQ-hfrjjeOzxWvuK45WlQHXlytyvC8sVwhPs331fZg8Fz7G4mXI29Jf5Cs5cHj/s640/1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeeYPIYp_rxLgieOAam6trNUQYFYuDqxyAN0P74hh7U8VHjzpA1GW7LTOOGswEkpTLBTGNzJ02CKor57VZgKDmzhLQDkYheWjYxgkOLuRPouPJnkwc2_tl-l6M_GwYN4BKsoRA8UVADhwb/s640/3.jpg)
0 komentarze
Prześlij komentarz