niedziela, 7 czerwca 2020

ROLSY Z CUKINII Z HUMUSEM I PESTO


Sięgam po ten przepis, gdy chcę wykorzystać resztki pesto i humusu z lodówki. Wystarczy cukinia, dowolne surowe warzywa i obiad gotowy. Przygotowanie zajmuje mi tyle czasu, ile trwa grillowanie cukinii. Za każdym razem nie mogę się nadziwić, że paroma rolsami można się najeść. Maczane w sosie sojowym....mmm...SMAK-ują rewelacyjnie. 

Składniki:

(porcja dla 2 osób)

Wykonanie:

  1. Cukinię kroję wzdłuż na paski, przyprawiam solą, pieprzem.
  2. Na rozgrzanej patelni grillowej (bez tłuszczu), układam cukinie i smażę z obydwu stron
  3. W tym czasie przygotowuję warzywa: kroję paprykę, ogórki i rzodkiewkę.
  4. Grillowaną cukinię smaruję pesto lub humusem, następnie układam warzywa i zwijam.
  5. Posypuję chilli.
  6. Maczam w sosie sojowym.
  7. Zajadam ze SMAKIEM.







0 komentarze

Prześlij komentarz