wtorek, 16 czerwca 2020

TWAROŻEK TOFU Z CURRY - CAMPER DZIEŃ 2



Dzień 2 camperowej przygody zaczął się cudnie. Sceneria oszałamiająca, w oddali ośnieżone szczyty gór, czyste niebo, słońce i dobrze zapowiadający się dzień. Jednym słowem pełnia szczęścia. Chłopaki ustawili stół w takim miejscu, by można było podziwiać fjord i góry. Wystawiliśmy naszą bazylię w doniczce, aby złapała trochę słońca przed podróżą i w ciszy konsumowaliśmy śniadanie...bo co tu komentować? W obliczu otaczającej nas przyrody, wszelkie komentarze są zbyt słabe, niewystarczające, niepełne.
Śniadanie z domowym chlebem (niestety ostatnie kromki), własnymi ogórkami, twarożkiem tofu z curry i zieleniną zapewnią nam energię aż do obiadu.
Ps. Czy widzicie na zdjęciu kocyk własnoręcznie wydziergany? On też pojechał z nami:))) 

Składniki:

  • 270 g tofu naturalnego
  • 2 łyżki śmietany wegańskiej
  • 4 łyżki soku spod ogórków kiszonych
  • 1 łyżeczka curry
  • sól do smaku (ok. 1/4 łyżeczki)

dodatki:

Wykonanie:

  1. Do miski wrzucam tofu i widelcem rozdrabniam.
  2. Dodaję śmietanę i przyprawy, dokładnie mieszam.
  3. Na talerzu układam twarożek tofu i ogórki kiszone własnej roboty i dodatki.
  4. Twarożek podaję na kromce chleba.


0 komentarze

Prześlij komentarz